SHARE THIS ARTICLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

PHOTOGRAPHY / architecture

Rolex Learning Centre. SANAA

Écublens, Lausanne

photos:  Jian Yong Khoo

The Rolex Learning Centre sprawls itself across a vast expanse of the EPFL campus, its striking undulations reminiscent of the nearby alps. The interior is a visual delight where artificial hills and valleys replace traditional partitions – prompting different kinds of occupation and spatial interactions.

SHARE THIS ARTICLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
FURTHER READING / essays, ideas, photography and more!

Grace Farms. SANAA

The Grace Farms building, designed by SANAA nestles itself nicely into its context, offering various programmes for the community- all playfully placed under a long sinous roof.

Convent de la Tourette. Le Corbusier

The Convent de la Tourette hovers weightlessly on a hill overlooking the nearby town, uncannily reminiscent of a temple atop the Athenian Acropolis. Visitors willing to make the pilgrimage are initially met with a visual field of low intrinsic interest – but the beauty of the architecture slowly reveals itself the more one looks.

The Barbican Centre. A Quiet Confusion

The Barbican Centre – A place of connection, a place of transition between two different worlds: the street and the courtyard. The former, a reflection of everyday life. The latter, an image of the pleasure of stopping, sitting, observing and thinking. Two universes governed by opposing laws: that of motion and that of stillness.

Rolex Learning Centre. SANAA

The Rolex Learning Centre sprawls itself across a vast expanse of the EPFL campus, its striking undulations reminiscent of the nearby alps. The interior is a visual delight where artificial hills and valleys replace traditional partitions – prompting different kinds of occupation and spatial interactions.

Water Temple. A Found Ruin

Water temple, designed by Tadao Ando, hides in the inland of Awaji Island. Despite its close proximity to the sea (only a 15 min walk) the building turns its back to the ocean to embrace the hillside. The road to reach it, is deserted and steep: a series of greenhouses and fields are the only panorama’s highlights.

architasters / project by Natalie Donat-Cattin and Jian Yong Khoo. It is a platform for speculation and discussion, functioning as a complementary repository for their design work.